filosofisch practicus marlies nadort


Denken

Ik heb altijd al van denken gehouden, zowel van analytisch en logisch denken als van creatief en associatief denken. Van nieuwe gedachten ontdekken en van het bevragen van dingen die logisch lijken, maar dat bij nader onderzoek niet blijken te zijn. Al vroeg antwoordde ik op de vraag "wat wil je worden als je later groot bent?" met "wijs" en daar werk ik nog steeds elke dag aan.

Ik ben na de middelbare school dan ook wiskunde gaan studeren omdat je daar goed en precies voor moet nadenken én tegelijk ook creatief met de regels moet spelen om nieuwe wiskunde te ontdekken. Tegelijkertijd had ik behoefte om ook mijn gevoelskant te ontwikkelen en ben hoorn gaan studeren aan het conservatorium van Amsterdam.

Al tijdens mijn studies koos ik zoveel mogelijk filosofie vakken en ook daarna bleef filosoferen me bezig houden in makkelijke en moeilijke tijden, o.a. in de vorm van een gespreksgroep. Toen ik na een aantal jaar werken niet meer zo goed wist wat ik nou zinvol werk vond, heb ik contact gezocht met een filosofisch practicus om dat te gaan onderzoeken.

Mij is dat uitstekend bevallen, zo goed zelfs dat ik enige tijd later besloten heb de opleiding te gaan doen om zelf filosofisch practicus te worden.

Mijn liefde voor goed denken deel ik graag met anderen, dus kom zeker langs als je met jouw denken aan de slag wil!
 
Marlies Nadort